ARTISTER 2016

HÄJKÅN BÄJKÅN BAND

hajkanbajkan_image03

Vår sommarfest är en fest för alla så självklart har vi något alldeles speciellt för barnen och alla med barnasinnet i behåll. Vi är otroligt glada över att kunna hälsa HäJKåN BäJKåN tillsammans med Anne Panne välkomna till oss den 30 juli!

Det är Tomas Forssell (Gry Forsells pappa) som gestaltar denna härliga artist. När Häjkån Bäjkån sätter igång är det musik för alla åldrar i en gränslös form där rock möter jazz och cirkusmusik. Allsång och publikmedverkan är något av gruppens kännemärken. Häjkån Bäjkån har gjort mängder av barnradioprogram, och fått grammisbelöning för bästa barnproduktion.

Att det svänger när han äntrar scen med sin vapendragare för dagen, Anne Panne (Anne Eltard) det kan vi lova!

 

BRANDSTA CITY SLÄCKERS

brandsta_image02

Redan innan vi kunde se bandet i Melodifestivalen stod det klart att de gör comeback till Agunnaryd. “En het fest ska återuppstå” kunde vi läsa om i tidningen Smålänningen.

Brandsta City Släckers är ett band som bildades i samband med företagsrock i Helsingborg 1994. Detta var första året som tävlingen hölls, och vi vann… När det kom till scenkläder så var valet enkelt, självklart så använde vi våra ordinarie arbetskläder som väger 25 kg, d.v.s larmställ, luftpaket, dykardräkt m.m. och det har vi gjort sen dess.

Det är med stor glädje Agunnaryds kolarförening kan hälsa dem tillbaka välkommna upp på scen på Agunnaryds Sommarfest 2016.

 

ELIN HOLM & NADJA H

En nybildad duo som fick sin början på Brogård i Agunnaryd. Elin Holm är sångare & gitarrist med flera spelningar som soloartist i bagaget. Nadja Håkansson, som är musikstuderande Agunnarydsbo, spelar bland annat gitarr och banjo. Elin och Nadja kommer till Sommarfesten för att bjuda på en avskalad och akustisk spelning med bland annat Elins egenskrivna låtar.

 

LADY LUCK COMBO

ladyluckcombo_image

Vi hälsar vårt Rockabilly-dansband varmt välkomna till Agunnaryd, Lady Luck Combo.

Lady Luck Combo är en trio baserad i Helsingborg som lirar klassisk Rockabilly med en dos av surf, psychobilly och country. Bandet spelar med mycket uttryck och autencitet, både visuellt och stilmässigt. De tydliga influenserna är framför allt den gamla goda 50-talsrockabillyn såsom Johnny Burnette, Elvis Presley, Johnny Cash, Bill Haley, Gene Vincent, Eddie Cochran, Carl Perkins, Chuck Berry osv. Men också den "nya" rockabillyn som Stray Cats och Go Getters finns med i palletten. Även gott om egna låtar finns numera på repertoaren. Fullt ös är bara förnamnet!

Lady Luck Combo kommer förgylla kvällen och bjuda upp till dans på en lövad dansbana. För er som inte hört detta fantastiska band innan så kolla in detta klippet när de spelar live:

 

ÅRETS KONFERENCIER

Det är inte bara Brandsta City Släckers som gör comeback i år utan även denna unge man. Vi kan stolt presentera radiopersonligheten Peje Johansson som dagens och kvällens konferencier.

 

I videon bjuder vi på en tillbakablick från några år tillbaka när Peje höll i allsången på Kolmilan. Ett härligt minne, och visst ska det bli lika fantastiskt i år?

ALLMÄN ENTUSIASTPARKERING

entusiastparkering

Välkommen att ställa ut din minst 30 år gamla veteranbil under Agunnaryds Sommarfest 2016.

Föranmäl dig med namn, bilmodell och REG nr till:

sommarfest@agunnaryd.se

MARKNAD

Vi kommer också ha marknadsstånd där du kan hyra en plats, kanske presentera din förening eller ditt företag, eller erbjuda försäljning av något slag. Är du intresserad att medverka under Agunnaryds Sommarfest så tveka inte att höra av dig till oss!